image

Vyhledávání

Drobečková navigace

Úvod > Zrealizované projekty > Archiv > Reportáže > 2009/1 Setkání veřejné správy

2009/1 Setkání veřejné správy regionu

Úvodním slovem a přivítáním hostů zahájil předseda občanského sdružení Společná Cidlina Jiří Šustr setkání zástupců veřejné správy v regionu Společná Cidlina. To se konalo ve čtvrtek 22. ledna v pohostinství Na Nové v Nepolisech. Na to, co bylo účelem setkání, jsme se zeptali manažerky sdružení Jany Bitnerové.

Mezi pozvanými hosty, kteří na setkání vystoupili, byla například Lenka Vašátková z Regionální rady soudržnosti NUTS II Severovýchod. Představila aktuální výzvy, které budou v roce 2009 vypsány, a dále pohovořila o tom, co mohou obce od dotací očekávat. Za Státní fond životního prostředí zde promluvil Robert Müller a za Zemědělskou agenturu její ředitel František Kodym, který vysvětlil, kterých obcí se dotace jejich agentury týkají. Radomír Tylš z Pozemkového úřadu se zmínil o uspořádání pozemků a oddělení regionálního rozvoje Krajského úřadu zastupoval Miloslav Roman. Ten představil plány na rok 2009 a zmínil se i o soutěži Vesnice roku. Mezi přítomnými nechyběl ani starosta Chlumce nad Cidlinou a radní Královéhradeckého kraje Miroslav Uchytil. Jeho jsme se zeptali, jaký význam mají pro Královéhradecký kraj místní akční skupiny.

Cílem setkání bylo seznámit samosprávy obcí s realizací Strategického plánu Leader s názvem Nejen společná řeka a dalším možným financováním jejich projektů, a tím se zasadit o další rozvoj celého regionu Společná Cidlina.

Prohlédněte si reportáž z tohoto setkání:          

 

prezentace z tohoto setkání:

  • OPŽP

  • ROP Severovýchod

  • KÚ KHK

  • Fiche č. 6